Piss och skit

Igår klippte jag Vanna ytligt i pulpan. Hon skrek inte och när man klipper ytligt slutar det blöda nästan med en gång. Som sista klo skulle jag klippa sporren. Hon skrek rakt ut. 😦 *hatar när det händer* Trots att jag inte klippt i pulpan, trots att det inte blödde. Hon avskyr när jag klipper sporren, tack och lov har hon bara en. Det är ett trauma varje gång. Det måste göra ont fast jag inte förstår varför. Den är väldigt ”flisig” och svårklippt.

På kvällen ser jag till min förfäran att hon kissat på sig. Detta hände för några år sen också. En gång är ingen gång, tänkte jag då. Nu började jag undra om det gått för långt mellan rastningarna, men inte mycket längre än vanligt och Vanna är aldrig kissnödig i den meningen att hon måste ut för att kissa. Om hon hade varit det hade hon väl inte bara legat och läckt. Hon hade sagt till.

Jaha, jag googlar kastrering och inkontinens, kan de bli inkontinenta när det gått så lång tid efter kastreringen? Nånting sa mig att de kunde bli det ”efter några år”, men efter så många år?

Inkontinensen kan utvecklas direkt efter kastreringen och upp till 15 år senare. Vanligast är dock att den upptäcks inom 3 år efter operationen.

Därför har jag aldrig trott att Vanna ska bli inkontinent på ålderns höst. Men man får ju aldrig vara sådär jätteglad… Idag har jag tagit träckprov, det var ingen trevlig sysselsättning. 💩 Ca en matsked skulle pressas ner i ett rör. Jag hoppas så innerligt att det ska vara luftvägsparasiter som förklarar hostan. Vi var ute och sprang i eftermiddags. Hon hostar inte när hon anstränger sig, däremot när hon blir upphetsad.

Jag har såklart tittat på det kungliga bröllopet också, och längtade tillbaka till Oxford när jag såg hur vackert det var i Windsor. Finns det inte bussresor med fokusering på den engelska landsbygden? Jo. Give it to me!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s